Oglasila se direktorka OŠ “Milena Pavlović Barili”: Evo kako je otkriven list sveske koji je uznemirio sve učenike, roditelje i javnost

|

Olivera Korošec, direktorka Osnovne škole “Milena Pavlović Barili” u kojoj je pronađen spisak đaka koji je, kako se sumnja, napisala jedna od učenica starijih razreda, objasnila je šta se tačno dogodilo i kako je otkriven spisak đaka koje želi da liši života, koji je uznemirio sve učenike, roditelje i javnost.

“Otac jedne devojčice je poslao razrednoj starešini tog odeljenja fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom “meta”. Prema njegovim rečima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odeljenja. Razredna je mene obavestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvete školama kada se dese ovakve situacije”, rekla je direktorka škole Olivera Korošec.

Kako je još navela, ona je ceo slučaj prijavila nadležnim institucijama i u toku je rad na rasvetljavanju svih detalja. “Slučaj je prijavljen policiji i spisak je predat. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta devojčica napisala, kako se došlo u posed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je je dalje preduzela mere i radnje i vrši proveru sa školskim psihologom”, rekla je Korošec.

Ona je dodala i da su u školi obavljeni razgovori koje je neophodno voditi u ovakvim situacijama. “Predstavnika Saveta roditelja odeljenja u kome se pojavio spisak sam upoznala odmah po postupanju sa svim pojedinostima postupanja, odnosno kome, kada i šta je prijavljeno, i sledeći korak je zakazivanje roditeljskog sastanka, čim škola dobije bilo kakvu povratnu informaciju iz policije”, izjavila je direktorka škole.

Na pitanje da li je devojčica i ranije bila problematična direktorka je rekla da još uvek nije utvrđeno ko je napravio taj spisak i iz kog razloga i da ne bi želela da nikoga izdvaja dok policija ne odradi svoj deo posla.

Podsetimo, nakon dva masovna ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i u okolini Mladenovca, koja su se desila 3. i 4. maja, policija je sprovela akciju privođenja kako maloletnih osoba tako i odraslih zbog raznih vrsta pretnji da će počiniti masakre, a među njima bilo je i dece koja su kod sebe imala spiskove učenika koje navodno planiraju da liše života.

Izvor: mondo.rs