Novi skandal u Australiji: Poznati novinar traži od države da deportuju Novaka – Zasmetala mu ova izjava

|

Novak Đoković juče je protiv Australijanca Aleksa de Minora bio brutalan na terenu, ali i na konferenciji nije štedeo reči. Ovakav njegov potez rezultirao je time da je jedan novinar čak predložio i da ga “deportuju zbog toga”.

Javnost nije navikla da je Đoković toliko oštar u izjavama, pa je posle ubedljive pobede (6:2, 6:1, 6:2), nabacio osmeh i poručio da je “bio tako ubedljiv jer je baš tako hteo”, a mnogi su se prisetili da je De Minor pre godinu dana bio jedan od najglasnijih u obračunu sa Noletom zbog deportacije.

Đoković mu to nije oprostio, a zbog reči srpskog tenisera podigla se velika bura u tamošnjoj javnosti tako da je u odbranu najboljeg tenisera iz “zemlje kengura” stao i poznati novinar Nil Mičel.

Mičel je jedan od najistaktuntijih radijskih novinara u Australiji i pokriva sve teme od politike do sporta, a nakon što je Novak Đoković “isprašio” Aleksa de Minora, nije mu se dopao način na koji se poneo u pobedi, s tim da je takav tok razgovora inicirao bivši teniser Džim Kurijer.

“Ne marim preterano za tenis, ali nadam se da Novak Đoković neće osvojiti Australijan open. Srpski teniser je ‘pecnuo’ De Minora posle meča zbog onoga što se desilo pre godinu dana kada je bio deportovan. Jasno je da je Đoković hteo da ga obriše sa terena, i jeste na kraju, ali je bio ekstremno neprijatan posle pobede. Treba da deportuju Novaka zato što se tako poneo posle pobede”, izjavio je Mičel uz smeh.

Ovakve izjave potvrđuju da je Novak Đoković u pravu kada kaže da “nema isti tretman kao ostali teniseri”, odnosno da se neke stvari njemu teže opraštaju nego drugima, između ostalog i povreda koju vuče od Adelejda.

Izvor: mondo.rs