Poznato ko preuzima slučaj smrti Dalibora Dragijevića: Apelaciono tužilaštvo u Nišu donelo konačnu odluku

|

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Zaječaru podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti Dalibora Dragijevića, koji je preminuo nasilnom smrću u policijskom pritvoru, oglasilo se Apelaciono tužilaštvo u Nišu.

Kako je saopšteno, slučaj smrti preuzima Više javno tužilaštvo u Nišu.

“Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu ovlastilo je Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca O. br. 3/17 od 26.09.2017. godine, preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 07.04.2024. godine preminuo Dalibor Dragijević bivši iz sela Zlot, grad Bor”, saopštili su iz tužilaštva.

Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti (izmeštanje procesa u drugo tužilaštvo) u postupku povodom smrti Dalibora Dragijevića.

Ovaj zahtev tužilaštva usledio je zato što po zakonu istragu ne sme voditi isto tužilaštvo u kome je Dalibor Dragijević okrivljeni, a sada se pojavljuje kao oštećeni. Predmet je sa obdukcionim nalazom podnet Apelacionom tužilaštvu u Nišu koje bi trebalo da odredi koje će tužilaštvo postupiti po novom predmetu gde je pokojni Dejan Dragijević oštećeni.

Dalibor Dragijević je preminuo 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru, gde je bio priveden zbog sumnje da je pomogao svom bratu Dejanu da sakrije telo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Izvor: republika.rs