Drama na protestu opozicije ispred Skupštine: Policija baca suzavac, srča na sve strane – Građani ne odustaju

|

Počeo je protest građana i opozicije ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) čiji je zahtev da se ponište izbori i raspišu novi zbog ogromnih nepravilnosti.

“Očigledno da oni ne žele da priznaju rezultate izbora, očigledno da oni žele da popuste ni milimetar”, poručio je Nebojša Zelenović i naveo da sa policijom ne može da se razgovara.

“Došli smo do vrata, ja sam dobio po glavi i suzavac. I ovi ljudi isto. Došlo je puno ljudi, borba se nastavlja. Ostajemo ovde”, rekao je Zelenović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon što su građani i opozicija okupili ispred Skupštini grada Beograda. On je rekao da nikakva revolucija nije u toku, te da se večeras na skupu, kako kaže, okupilo 2.490 ljudi.

“U ovom trenutku ih je oko 1.195 ljudi. Istovremeno želim da vam kažem da su neki pokazali svoje lice. Danima smo na to ukazivali i danima smo govorili da se za to spremaju. Danima smo upozoravali inostrani faktor šta je to što se dešava i mnogi su se pravili naivni i nisu hteli da čuju šta je to što se događa. Hvala onim stranim službama koje su nam davala te podatke”, izjavio je Vučić.

Izvor: nova.rs