Novi detalji o ženi iz Laktaša koja 17 godina nije izašla iz kuće: Tim lekara se angažuje oko nje – Neuhranjena, anemična, nepokretna

|

Žena (43) iz Laktaša, koju je porodica navodno 17 godina držala zatvorenu u kući, moraće da ostane na lečenju u Urgentnom centru.

Pacijentkinju G.K. je hitna pomoć iz Laktaša 11. septembra u 21.30 sati dovezla u Urgentni centar UKC Republike Srpske sa vidljivim ranama po telu (dekubitusima), neuhranjenu, anemičnu, nepokretnu, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svesti.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske izjavio je da su lekari Urgentnog centra hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primeni adekvatne terapije. Pristupilo se multidisciplinarnom lečenju i odmah su uključeni lekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentkinje se već sutradan stabilizovalo.

Slavica Zeljković, načelnica Urgentnog centra potvrdila je da je stanje pacijentkinje sada stabilno, svesna je i komunikativna, a i dalje se primenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

“Pacijentkinja ostaje na daljem praćenju i lečenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske”, rekla je Zeljković.

Policija istražuje slučaj zapuštanja žene iz okoline Laktaša koju je hitna pomoć zatekla u užasnom stanju nakon što je navodno godinama držana u zatočeništvu od članova svoje porodice.

“Lekari su govorili da nikada ništa slično u životu nisu videli… Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču, nego na kosu”, otkrio je izvor blizak istrazi.

Jedan od braće policiji je izjavio da žena od 2006. godine nije izlazila iz kuće i da se za to vreme porodica nikome nije obraćala za pomoć.

Izvor: kurir.rs