Novak pregazio Peruanca za 2 sata: Poslao jaku poruku navijačima i rivalima na RG – Pariz zaćutao pred Đokovićem

|

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je odigrao sjajan meč i pregazio je Huana Pabla Variljasa u tri ekspresna seta. Treći teniser sveta je protiv Peruanca zabeležio pobedu rezultatom 6:3, 6:2, 6:2, a duel je trajao sat vremena i 59 minuta. On će u narednom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je bio bolji od Italijana Lorenca Sonega sa 3:1.

Ovako dominantnom partijom Đoković je poslao i snažnu poruku rivalima da će od njega tek videti najbolje izdanje u narednim mečevima.

Već na početku meča Novak se suočavao sa brejk loptom, ali Peruanac nije uspeo da je pretvori u brejk. Posle toga je Novak došao do 4:0 i servirao je za 5:0, ali je onda rival napravio seriju od dva uzastopna gema i imao je brejk loptu za treći, čime bi vratio i drugi brejk. Tada je Novak uspeo da se izvuče, a posle jednog fenomenalnog poena čak je i prozvao publiku i stavio ruku na uvo i pitao “da vas čujem sada?”.

To je bilo i najzanimljivije što smo mogli videti na ovom meču, gde je Đoković imao žargonski rečeno “otaljavanje posla”. Ubrzo nakon te situacije je osvojio prvi set, a onda je u drugom i trećem bio još ubedljiviji i pobeda se ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.

Novak sada ima dan pauze, a u utorak će na megdan Hačanovu, sa kojim se do sada sastajao devet puta i vodi 8:1 u pobedama.

Izvor: telegraf.rs