Nadalov stric opet unizio Novakove uspehe: “Federer i Rafa su bitniji za tenis od njega” – BBC slikom objasnio Novakovu nepobedivost

|

I dok Novak Đoković samouvereno gazi ka novoj tituli na Vimbldonu koja bi ga učvrstila na samom vrhu večne liste ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slemova, neko se uvek nađe da unižava njegove uspehe i sve što je doprineo tenisu.

U razgovoru za “Clay Tennis”, Toni Nadal je rekao da su Rodžer Federer i Rafael Nadal doprineli više tenisu i da su značajniji od Novaka, koji je oborio skoro sve moguće rekorde koji su postojali.

“Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj sport od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvek postoji debata. Ko je najbolji – onaj koji ima svetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? Ne znam. Mislim da onaj koji je uspevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đoković, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda – imao bi više titula nego svi ostali”, objasnio je Toni Nadal.

S druge strane, sa Javnog servisa Velike Britanije, čuvenog Bi-Bi-Si-ja, napravili su montažu srpskog tenisera kako sedi na čuvenom “gvozdenom prestolu” iz kultnih serija “Igra prestola” i “Kuća zmaja”. Uz to su napisali: “Vladajući kralj Centralnog terena”.

Izvor: telegraf.rs