Možete zaraditi 200 000 dinara mesečno kao dostavljač, ali ukoliko ispunite ove uslove rada

|

U moru oglasa za posao na sajtovima specijalizovanim za to, izdvojio se jedan: oglas za posao dostavljača hrane i plata koja ide do 200.000, čak 300.000 dinara.

Ali, kako to obično biva, snove će mnogima srušiti teški uslovi rada.

Da bi se dostigla pomenuta cifra potrebno je raditi 28 od 30 dana u mesecu i to po 10 sati dnevno”, kaže vlasnik kurirske službe koja ima potpisanu saradnju sa plaformama za dostavu u Beogradu, a koja je inače objavila ovaj oglas na sajtu “Klik do posla”.

“Posao dostavljača je u suštini isti za sve. Vozi se hrana ili paket od tačke A do tačke B, sopstvenim prevoznim sredstvom, koje može biti auto, motor ili bickl”, kaže naš sagovornik.

Prva prepreka koja se javi i zbog koje mnogi odustanu jeste to što dostavljač mora sam finansirati gorivo, bar do prve mesečne plate, ukoliko koristi motor ili automobil.

“Oglas imamo čitave godine, za sada smo zadovoljni brojem prijava, ali kada ljudi čuju da moraju koristiti sopstveno vozilo, mnogi odustanu. Naravno, u Beogradu možete rentirati auto, motor i bicikl, ali i za to je neophodno izdvojiti novac, tako da nije da se svako zaposli i ispunjava minimum za start”, objašnjava vlasnik kurirske službe.

Da bi na kraju meseca u džepu imali ovu sumu, mnogo vremena se mora provoditi na ulici i u saobraćaju, što nije fokus i preporuka firme koja je objavila oglas.

“Pitanje je samo na kojoj platformi radite. Jer ima puno različitih, a finalna zarada kurira – dostavljača umnogome zavisi od toga”, zaključuje vlasnik kurirske službe.

Izvor: nova.rs