Možete raskinuti ugovor sa kablovskim ili mobilnim operaterom bez posledica: U ovom slučaju neće vam naplatiti naknadu

|

Mnogi imaju probleme sa uslugama kablovskih i mobilnih operatera, ali, budući da su vezani ugovorom, često trpe prekid usluge, loš signal ili nešto treće. Ipak, u određenim slučajevima korisnici mogu podneti tužbu i zatražiti raskid ugovora bez posledica.

Naime, korisnici mobilnih i kablovskih usluga mogu raskinuti ugovor bez naknade jedino u slučaju ako operater promeni odredbe ugovora i da pri tome ne obavesti korisnika. Međutim, ako se raskida iz ličnih razloga, naknada je neizbežna.

“Do nedavno su operatori uzimali naknadu koja se odnosila na preostali iznos mesečnih rata do isteka ugovora. To je definisano kao nepravična ugovorna odredba i tu smo imali nadzor i kontrolu operatora”, kaže Nikica Jovanović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije i dodaje da rešenje glasi da se naplaćuje naknada, koja je najpovoljnija. Ipak, potrošačima je najteže da dokažu da je kvalitet usluge loš.

Kako Jovanović dalje navodi, operateri su u obavezi da bitne izmene najave bar mesec dana ranije, naročito kada je u pitanju cena. U slučaju da dođe do nesporazuma, građani mogu da se obrate i RATEL-u.

Izvor: mondo.rs