Milorad Grčić sada je pomoćnik predsednika opštine Obrenovac: Otkriveno koliko zarađuje na tom mestu

|

Funkcioner Srpske napredne stranke, Milorad Grčić napustio je direktorsku funkciju u Elektroprivredi Srbije, ali je u rekordnom roku pronašao novi radni aranžman sa platom koja je približna onoj koju prima predsednik Srbije. Grčić na mestu pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac mesečno zarađuje oko 150.000 dinara. To je inače za 39.000 dinara veća zarada od one koju ima Miroslav Čučković, predsednik Opštine i njegov nadređeni.

Grčić se vratio u Opštinu Obrenovac, gde je svojvremeno bio zamenik predsednika Opštine. Njegova mesečna zarada u Elektroprivredi Srbije bila je oko 220.000 dinara. Plata od oko 149.196 dinara, koju sada prima kao pomoćnik predsednika Opštine, možda nije toliko visoka, ali je tek nešto niža u odnosu na onu koju prima predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Vučiću mesečno legne na račun oko 157.000 dinara, dok predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković prima platu od 111.000 dinara.

Čučković je inače izjavio da je Grčića imenovao za svog pomoćnika zbog, zasluga za taj grad dok je bio na čelu EPS-a. On je rekao da su EPS i opština Obrenovac zajedničkim sredstvima izgradili obdanište, školu, vodovod. Inače, to je Grčiću druga funkcija otkako je podneo ostavku na mesto direktora EPS-a. Kratko je vodio Kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u tom preduzeću, da bi na kraju raskinuo radni odnos u EPS-u.

Izvor: nova.rs