Kompanija Lidl uvodi drastične promene u asortimanu proizvoda: Njihov potez neće se dopasti mnogim Srbima

|

Kompanija Lidl ima novu strategiju kojom će značajno promeniti asortiman proizvoda. U budućnosti će se smanjiti broj proizvoda koji su životinjskog porekla, prenose nemački mediji. Koje promene mogu da očekuju potrošači?

Na policama supermarketa u Nemačkoj nalazi se sve više vegetarijanskih i veganskih proizvoda. Ponuda namirnica bez mesa ili drugih životinjskih proizvoda sada je velika. Trgovinski lanac sada nudi različite alternative za mlečne proizvode, kao i za meso, piše Fenix-magazin. Kompanija Lidl sada želi da promeni ponudu i najavljuje smanjenje broja proizvoda sa životinjskim belančevinama u svojoj ponudi.

Kako objašnjavaju iz Lidla, ovo je korak “bez alternative”. Ovim putem kompanija želi učiniti nešto dobro za planetu, javljaju nemački mediji. U prodavnicama će smanjiti asortiman proizvoda koji su životinjskog porekla, čime će dati primer mlađim generacijama.

Proizvodi sa biljnim belančevinama u asortimanu sada će se “stalno povećavati”. Lidl planira posebne tematske nedelje kako bi novu strategiju približio potrošačima. Ipak, kupci ne žele da im se diktira način ishrane, već je potrebna motivacija. Kompanija navodi da želi da motiviše i konkurenciju da urade isto i pređu sa životinjskih proizvoda na biljne. “Naš cilj nije samo pozitivna slika Lidla kupcima, nego želimo nešto da promenimo”, objašnjavaju iz Lidla.

Izvor: mondo.rs