Koliko koštaju majstorske ruke u Srbiji: Za jednu uslugu morate izdvojiti 8.000 dinara – Nema izbora

|

Da u kuću moramo stalno ulagati neretko nas “podsete” i kvarovi koji se dešavaju, a za koje je potrebno angažovati majstora. Otkako je internet postao glavni izvor informacija, tako se uvećao broj onih koji kucaju “ključne reči” u pretraživač, a onda imaju šta da vide: brdo firmi koje nude sve majstorske usluge. Ovo je iskustvo jedne Srpkinje.

“Pozvala sam prvi broj koji sam okrenula jer mi je bilo hitno. Curila je voda nakon svakog puštanja mašine, i u prvi mah sam pomislila da je do uređaja. Međutim, iz servisa su mi rekli da nije do mašine, i kako to ne spada pod garanciju, dolazak se inače naplaćuje 2.000 dinara. Na kraju sam zvala vodoinstalatera, a dispečer me je maltene ubeđivao kako treba što pre da organizujem vreme za dolazak majstora, kako ne bi procurilo komšijama i kako bi se sprečile dalje komplikacije”, započinje V. I. iz Beograda.

Tek kasnije shvatila je da je reč o tzv. “hitnim” uslugama, premda njen problem nije bio toliko alarmantan. “Bilo bi vode u kupatilu, na pločicama, ali nije došlo do poplave”.

“Kako god, odlučila sam da majstor dođe i vidi u čemu je stvar. Više puta sam preko telefona pitala za cenu, a rečeno mi je da na osnovu “onoga kako sam opisala problem, cena je 2.000 dinara”. Budući da obično bude natezanja u takvim situacijama, i da se može ispostaviti kako im nisam lepo objasnila, računala sam da usluga košta 2.000, 3.000 više”, kaže ona.

“Međutim, krajnja cena za otpušavanje cevi sajlom bila je 8.000 dinara. Na moje negodovanje, majstor mi je rekao da je to jedino rešenje, da je mašina skupa i da usluga zato toliko košta. Pozvala sam čoveka koji mi je renovirao stan (ali se ne bavi konkretno ovim), da ga pitam da li je cena realna, a on mi je kazao da je to bezobrazno visoka cena, ali da nemam izbor, jer svi naplaćuju isto”, sa negodovanjem u glasu ispričala Beograđanka svoje iskustvo sa majstorima.

Izvor: kurir.rs