Kanadski par oduševljen Srbijom: “Najbolji restoran na svetu je u Nišu”

|

Stiv i Ivana putuju po svetu i na svom Jutjub kanalu “JetLag Warriors” predstavljaju pratiocima vlogove iz raznih zemalja i gradova. U Nišu su bili u novembru, a najjači utisak na njih ostavila je hrana, ali i izgled zgrada i tragovi istorije.

Nije im bilo u planu da snimaju video o hrani u Nišu, ali ćevabdžinice su ih privukle roštiljem u izlogu, a onda ih je ukus oduševio. O kuhinji imaju samo reči hvale:

“Najbolji restoran na svetu je u Nišu. Ivana je bila u 30 ili 35 zemalja u poslednje tri godine, a ovo je najbolji restoran gde je jela. Vredi posetiti Srbiju samo da biste došli ovde”, kaže Stiv.

“Ono što mi se dopada ovde je što nije površna zemlja jer pored ovakvog kvaliteta hrane u Kanadi prva stvar koju bi uradili – renovirali bi da sve bude potpuno novo. Ovde čak nema ni nekog velikog znaka napolju, ima jedan mali znak. Jelo je toliko dobro da ne moraju da brinu o marketingu. Ono što smo tražili nismo našli u Beogradu, malo više smo našli u Novom Sadu, a najviše u Nišu”, rekao je Stiv.

Dopao im se i kontrast između šarenih zgrada, a obišli su i Tvrđavu i Ćele kulu. Njihov kanal “JetLag Warriors” ima oko 122.000 pratilaca, a ovaj zanimljiv bračni par delio je i snimke iz Moldavije, Albanije, Crne Gore, Rumunije, Malezije, Pakistana, Argentine, Japana, Meksika, Vijetnama i drugih zemalja.

Izvor: kurir.rs