Isprobani recept za sočnu jagnjetinu iz rerne: Uz ove sastojke nestaće miris jagnjećeg mesa koji ne prija baš svima

|

Praznična trpeza u mnogim domovima u Srbiji ne može da prođe bez pečene jagnjetine. Sočno meso se topi u ustima i savršeno se slaže sa krompirom. Ali, mnoge domaćice ne znaju šta da urade da bi nestao miris jagnjećeg mesa koji ne prija baš svima, a tajna je u pripremi i sastojcima.

Potrebno je: Jagnjeća plećka, maslinovo ulje, svež ruzmarin, glavica belog luka, biber, so

Za preliv: 3 supene kašike brašna, 3 supene kašike vinskog sirćeta, kocka za supu, šaka sveže nane, šaka kapra.

Priprema: Pleh podmažite maslinovim uljem, stavite grančice ruzmarina i nekoliko čenova oljuštenog belog luka. Spustite jagnjetinu, posolite je i pobiberite, pa preko mesa stavite ostatak belog luka i još nekoliko grančica ruzmarina. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite da prenoći.

Ujutro dobro zagrejte rernu, pa stavite pleh sa jagnjetinom (obavezno ostavite foliju da stoji preko mesa) i smanjite temperaturu rerne na 160 stepeni. Pecite jagnjetinu 4 sata.

Kad je meso ispečeno, masnoću iz tepsije prebacite u šerpu, malo zagrejte, dodajte 3 kašike brašna i upržite na blagoj vatri. Zatim dodajte 3 kašike crvenog vinskog sirćeta i kocku za supu. Kad je sos skuvan, dodajte šaku iseckane sveže nane i šaku sitno seckanog kapra. Prijatno!

Izvor: espreso.co.rs