Ima tek 16 godina, a već ima svoj biznis: To je ljubav od malih nogu, ima četiri lepotana – Cigu, Zeku, Vihora i Zebu (FOTO)

|

Ova devojčica od malih nogu zaljubljena je u konje, pa je sada svoju ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila da nesebično prenese i na druge.

Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 16 godina i već je započela svoj “biznis”. Ona je na porodičnom imanju osnovala Jahaći klub, na kom će svi imati prilike da upoznaju njene lepotane – konje Ciga, Zeka, Vihor i Zeba.

Ova mala škola jahanja počinje u ograđenom prstenu, dok su za terensko jahanje tu senoviti predeli i šumske staze u srcu jesenje šume.

– Ovde dolaze da jašu i deca i odrasli, i to najviše vikendom. Počinjemo u krugu sa osnovnim nivoom, dok se naviknu na konja, a kada savladaju galop i nauče da upravljaju konjem, prelazimo na terensko jahanje. Početnicima uvek prvo kažem da se opuste, jer konji osećaju sva naša raspoloženja i od toga veoma zavisi kako će prihvatiti čoveka.

Nervoza i neraspoloženje takođe utiču na konje, pa zato treba biti smiren i tada će konj ispunjavati komande, rekla je za RINU, Ema Božanić.

Nije uvek lako uklopiti i organizovati radni dan sa obavezama u školi i oko konja. Ali, ljubav prema ovim plemenitim životinjama i ovom sportu je jača. Ova šesnaestogodišnja ldevojčica priznaje da često misli na svoje mezimce, tokom časa.

– Zeka je temperamentan konj i uvek je spreman za galop, dok je Ciga malo lenj, pa je on za one koji vole sporije jahanje i mirniju šetnju prirodom. Konji, kao i mi imaju svoju narav – kaže Ema.

Ema svo svoje slobodno vreme posvećuje konjima, pa na imanje ide svakoga dana, da ih nahrani i izvede u šetnju napolje.

Ovoj školi jahanja pridružile su se i Sara Dragojlović i Maša Marjanović, koje često pomažu oko konja kada imaju slobodnog vremena.

Svi koji bi želeli da se otisnu u galopu na mesta i vidikovce odakle puca prelep pogled kao sa razglednica, na Tresku ili u sporom kasu, pored rečica sa kojih ovi mezimci piju vodu, mogu da očekuju da dožive jedno zaista nestvarno i nezaboravno iskustvo.

Izvor: kurir.rs