Država daje novu bespovratnu pomoć: Procedura je jednostavna, iznosi idu i do 5 miliona dinara

|

Od danas počinje projekat “Oprema za privredu” u realizaciji ministarstva privrede i Razvojne agencije i Delegacije Evropske unije. Radi se o bespovratnim sredstvima za finansijsku pomoć preduzetnicima, zadrugama, mikro i malim preduzećima za nabavku opreme. Ministarka privrede Anđelka Atanacković za RTS je izjavila da je procedura za konkurisanje pojednostavljena.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Atanacković je istakla da Ministarstvo privrede i ove godine ima četiri programa koje podržava, za šta je iz budžeta izdvojeno dve i po milijarde dinara.

“Ove godine, i prošle, najviše su zaintereovani naši građani za kupovinu opreme, za taj program. Svi preduzetnici koji se bave proizvodnom i građevinskom delatnošću, na primer, oni mogu prvenstveno da konkurišu i koji su poslednje dve godine radili dobro. Ova sredstva su prepoznata od EU kao dobar program i oni su se ove godine uključili zajedno sa nama. Dali su bespovratna sredstva, takođe, i tehničku podršku – 11 miliona evra i naših 1,9 milijardi dinara, to je negde oko 3,1 milijarde ove godine opredeljeno za kupovinu opreme za naša preduzeća. To je stvarno odlično”, rekla je Atanackovićeva.

“To je stvarno nešto najpovoljnije za naše preduzetnike, oni to prepoznaju i koriste stvarno dosta”, istakla je ministarka privrede, i dodala da svako ko bude konkurisao u roku i bude imao podlogu dobija sigurno sredstva, jer je softverom procedura pojednostavljena.

“Brzo ide i po redosledu kako budu konkurisali”, objašnjava Atanackovićeva.

Maksimalna vrednost bespovratnih sredstava je 5 miliona dinara, a minimalna 500.000 dinara, s tim što mogu sve da vide na sajtu preduzetnistvo.gov.rs, Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije.

Izvor: espreso.co.rs