Dobra hrana, život bez muža i kajanja: Žena koja je u 77. godini dobila Nobelovu nagradu imala je recept za dug život

|

Rita Levi Montalčini je eminentni neuronaučnik koja je sa 77 godina postala jedna od 10 žena u svetu, dobitnica Nobelove nagrade za medicinu. Ova neverovatna žena živela je 104 godine. Svojevremeno je podelila par sasvim običnih saveta kako najbolje iskoristiti dane dok smo na ovoj planeti.

Rita Levi Montalčini nikada se nije udavala, i nije imala dece. Uprkos tome, nije se požalila na svoju sudbinu, niti je izgubila ljubav prema životu, neverovatan smisao za humor i neverovatnu jasnoću uma.

Među njenim savetima za kvalitetan i dug život nećete naći one poput: hodajte najmanje 8 hiljada koraka dnevno, pijte 8 čaša vode, idite na spavanje u određeno vreme.

Rita Levi-Montalčini nije imala dece, ali se okružila prijateljima i volela je da pravi zabave. Oni koji su bili među njenim gostima rekli su da su večeri kod Rite bile poznate po veselim intelektualnim razgovorima i izvrsnoj kuhinji. Imala je istančan ukus, volela je da se oblači moderno i uvek je izgleda savršeno. Često je ponavljala da starost dolazi u vreme kada žena više nije zainteresovana za lepu odeću.

„Moj život je bogat divnim ljudima, poslom i hobijima. Nikada se nisam osećala usamljeno, nisam se kajala ni zbog čega, i mislim da na mojoj savesti nema teških grehova”, govorila je Rita.

Izvor: stil.kurir.rs