Dizel skuplji, benzin jeftiniji: Objavljene nove cene goriva u Srbiji za narednih sedam dana

|

Ministarstvo trgovine je na svom sajtu upravo objavilo maksimalne cene naftnih derivata za narednu sedmicu. Tako će litar evrodizela od danas od 15 časova do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 222 dinara, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 178 dinara za litar.

Ukoliko uporedimo cene sa onima od prošle nedelje, kada je maksimalna cena dizela bila 220 dinara, a goriva evropremijum BMB 95 maksimalnih 180, narednih 7 dana dizel će biti dva dinara skuplji, a benzin dva dinara jeftiniji.

Cene su nafte nakon jučerašnjeg pada neznatno porasle. Tako je cena barela na londonskom tržištu jutros ojačala 0,56 odsto, na 92,95 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupeo 0,62 odsto, na 85,05 dolara.

Iz Ministarstva trgovine podsećaju da su privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici ministarstva.

Izvor: kurir.rs