Šalteri za penzije neće raditi: Banke objavile radno vreme za predstojeće praznike – Isplata penzija kasniće nekoliko dana

|

Radno vreme mnogih ustanova, prodavnica, pošti i banaka biće izmenjeno tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika, koji se ove godine poklapaju, pa će većina banaka zatvoriti svoje ekspoziture od 1. do 6. maja.

Radno vreme banaka za praznike slično je u svim filijalama u zemlji. Narodna banka Srbije neće raditi tokom Praznika rada 1. i 2. maja, odnosno u sredu i četvrtak.

Za Uskršnje praznike ekspoziture NBS neće raditi od 3. maja, pa nadalje 4. 5. i 6. maja, tačnije od petka do ponedeljka. Ekspoziture neće raditi od 30. aprila do 6. maja, a 7. maj je prvi radni dan posle praznika.

PIO Fond objavio je detaljan kalendar isplate penzija za mesec april, i isplata penzija se zbog predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika pomera nekoliko dana kasnije. Praktično, za razliku od prethodnih meseci kada je isplata počinjala 2. i završavala 10. u mesecu, ovog maja će isplata početi 5 dana kasnije, 7. maja i završiće se 13. maja.

Izvor: espreso.co.rs