“Čula se galama, lift nije radio”: Samoubistvo dvoje mladih potreslo Novosađane – Skočili zajedno sa 17. sprata

|

Mladić i devojka razbili su staklarnik da uđu do krova na 17. spratu, sa kog su skočili. Dva beživotna tela pronađena su sinoć u Bulevaru kralja Lazara u Novom Sadu, što je jako potreslo građane.

Nezvanično, dve osobe su zajedno skočile sa zgrade kako bi izvršile samoubistvo. Kako kaže portparol novosadske hitne pomoći doktora Zoran Krulj, njihove dve urgentne ekipe intervenisale su po prvom prioritetu u 22 časa. Nažalost, konstatovana je smrt kod dve mlađe osobe, muškog i ženskog pola. Identiteti nisu poznati.

“Mladić i devojka skočili su sa krova solitera kod kružnog toka na Bulevaru Cara Lazara. Nakon što su ušli u soliter, razbivši staklarnik da dođu do krova na 17.sprat, sa istog su i skočili. Čuo se jedan tresak. Skočili su sa ravnog krova na mesto oko kog je zid visine 1.5-1.6m. Nikom od stanara zgrade nisu poznati. Njihov identitet je nepoznat, budući da kod sebe nisu imali dokumenata. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu uradilo je uviđaj i trenutno se bavi istragom ovog slučaja”, piše portal Republika.

Kako Kurir piše lift nije bio u funkciji neko vreme.

“Čula se neka galama i lift nekih pola sata nije radio u tom periodu. Nismo znali šta se dešavala, ali smo ubrzo shvatili kada smo čuli rotacije policije i Hitne pomoći. Neko od komšija u dvorištu, sa druge strane zgrade, video je tela mladića i devojke i kad se pribrao nakon šoka pozvao je policiju”, ispričao je jedan od stanara višespratnice za Kurir i dodao:

“Svi smo se skupili. Prizor je bio jeziv, ležali su onako jedno do drugog u lokvi krvi… Policija je obezbedila deo dvorišta gde su pali. Oni najverovatnije nisu iz naše zgrade jer da jesu ne bi morali da razbiju ceo deo staklenih vrata kako bi izašli na krov, jer stanari imaju ključ. Naša zgrada ima 16 spratova, ali je jedan stanar od vešeraja na 17 spratu napravio stan tako da tu se nalazi i taj krov”.

Kako dalje navode, neke komšije policija je već ispitivala o tragediji, a neki će tek davati izjave. Video-nadzor nema na zgradi, kako tvrde stanari, ali susedne zgrade imaju, pa nije isključeno da će one pomoći inspektorima u daljoj istrazi.

Tela mladića i devojke poslati su na Institut za sudsku medicinu, gde će se obaviti obdukcija, a kako saznajemo, na telima nema tragova nasilja koji bi ukazali da se u ovom slučaju radi o zločinu.

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti vrlo emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake: Pozovite hitnu pomoć: Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije. Ne dirajte telo: Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju: Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi. Ostanite na mestu događaja: Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene. Potražite podršku: Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Izvor: mondo.rs