Alkaraz se oglasio nakon eliminacije sa US Opena: “Skoro da sam bacio reket na pod…” – Doneo odluku o Dejvis kupu

|

Španski teniser Karlos Alkaraz nije se plasirao u finale US Opena. Eliminisao ga je Rus Danil Medvedev sa 3:1, ali i pored toga je izvukao pouke iz meča.

“Mislim da sam dobro počeo meč. Bio je prilično tesan prvi set. U taj-brejku, posle 3:3, izgubio sam razuk. Odigrao sam tri ili četiri poena bez kontrole. Nisam razmišljao. Totalno sam izgubio razum u tom setu. Borio sam se 50 minuta i onda izgubio četiri poena. Teško mi je bilo da se nosim sa tim. U drugom setu nisam uspeo da se vratim. Bilo mi je teško. Danil je igrao odlično. Bilo je teško da se vratim u meč. Skoro da sam bacio reket na pod, ali trudio sam se da se kontrolišem. Bilo je teško ostati miran”, priznaje Karlos.

Ono što se moglo naslutiti nakn poraza u polufinalu US Opena, sada se obistinilo, Karlos Alkaraz neće igrati za Španiju u Dejvis kupu.

“Furija” je brzo reagovala i u tim uvrstila iskusnog 35-godišnjaka Alberta Ramosa.

“Slušaću svoje telo i videti kako ću se sutra probuditi. Vodio sam računa o sebi više nego inače i videćemo šta moje telo traži od mene. Bila je to duga turneja i potreban mi je odmor”, rekao je Karlos nakon meča sa Medvedevim.

Izvor: alo.rs