Sergej ponovo kažnjen: Ovog puta policija ga zaustavila u centru Splita zbog psa – Platio kaznu na licu mesta

|

Glumac Sergej Trifunović ponovo je kažnjen sa 200 evra nakon što je pred Opštinskim prekršajnim sudom u Splitu prethodno kažnjen sa 500 evra zbog držanja psa bez nadzora i vređanja policajaca.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, nekoliko sati nakon što je izašao iz sudnice Trifunović je izveo svog nemačkog ovčara u šetnju u subotu oko 12.55 sati, pa su ga policija i komunalna služba zatekle kako njegov pas slobodno šeta Bosanskom ulicom, u samom centru grada, bez povoca i zaštitne korpe, dakle bez ikakvog nadzora, piše pomenuti portal.

Glumcu je izrečena kazna od 200 evra u vidu prekršajnog naloga, a kako je Sergej platio kaznu na licu mesta, naplaćeno mu je samo dve trećine kazne – 133 evra.

Naime, ukoliko pas šeta bez povodca, mora imati zaštitnu korpu, a u slučaju kada je na povocu ne mora. Nemački ovčar spada u kategoriju pasa koji se tretiraju kao životinje koje mogu ugroziti ljude, navodi se.

“Ovde Trifunović više ne može da kaže da nije video nikakav znak o zabrani šetanja psa bez povoca i korpe kao što je govorio nakon incidenta na Kašteletu, kada je pas trčao među kupačima više od dvadeset minuta, niti o “ludači” koja ga je prijavila”, navodi Slobodna Dalmacija.

Izvor: kurir.rs