Alkaraz na udaru kritika: “Karlose, nema ništa zabavno u mučenju životinja” – PETA uzela na zub španskog tenisera

|

Karlos Alkaras je nakon poraza od Danila Medvedeva u polufinalu US opena priznao da još mora da uči i verovatno je smatrao da se previše uljuljkao na lovorikama koje su mu mediji ispleli nakon trijumfa u finalu Vimbldona nad Novakom Đokovićem.

Iako je i Karlito harizmom brzo osvojio svet, već sada se upleo u jednu kontroverzu kojih se Rafa oprezno čuvao celu karijeru.

Naime, Alkaras je nakon eliminacije na Ju-Es openu krenuo pravo u rodnu Mursiju – na koridu. Lokalcima ovo nije ništa neobično, borbe bikova su im deo tradicije kog se nikako ne odriču, ali drugog tenisera sveta je na zub uzela Neproftina organizacija za prava životinja PETA.

“Karlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u ubadanju i mučenju životinja – i većina mladih ljudi u Španiji se odriče borbe bikova krvavog sporta koji predstavlja. Molimo te da ne podržavaš borbe bikova i da se obećaš da nećeš prisustvovati nijednoj više”, piše u saopštenju organizacije PETA koja je prethodnih dana saznala da je Karlos bio glavno lice na tribinama i sigurno su mnogi došli da vide i njega.

Korida je najpopularnija u Španiji i u nekoliko latinoameričkih zemalja, a prethodnih godina sve više je na meti javnosti, naročito boraca za prava životinja.

Izvor: espreso.co.rs