Zlatne odbojkašice na prijemu kod predsednika Srbije: “Šta da vam radim kad osvajate toliko medalja – Novac će vam biti na računu za sat”

|

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić ugostiо је zlatne odbojkašice u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik se potom obratio odbojkašicama.

– Znam da vam je ovo smaranje posle dočeka, ali šta da vam radim kada osvajate toliko medalja. Želim da vam u ime naše zemlje čestitam. Nikada nismo imali nekoga ko radi ovo što vi radite. Koliko god smo slavili košarkaše, košarkašice, vaterpolsite, odbojkašice su nam donele najviše radosti. Pobediti 12 utakmice, Poljski i Ametiku dva puta, fascinantan rezultat, mentalna snaga ne samo fizička.

– U martu 2025. godine biće otvoren nacionalni centar, do kraja godine ćemo prebaciti 180 miliona za klubove mušku i žensku konkurenciju, gledaćemo da to bude brzo.

– Devojke, da vas obradujem. Danas ćete imati novac koji ste zaradile. Možete da trošite koliko sutra, važno nam je da pokažemo efikasnost.

Uoči obraćanja:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspela je da odbrani titulu svetskog šampiona, a trofej najboljoj selekciji u nedelju je stigao u Beograd.

Zlatne odbojkašice su najpre dočekane na aerodromu u Beogradu, gde je organizovan prijem na kom su se obratili predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajič, selektor Danijele Santareli, Bojana Drča, najbolji tehničar svetskog prvenstva, i za kraj Tijana Bošković, kapiten našeg tima i MVP planetarnog šampionata, a potom i veliko slavlje.

Slavlje se potom prselilo na ulice, tačnije ispred Skupšine grada gde je nekoliko hiljada navijača bilo u prilici da pred čuvenim balkonom pozdravi šampionke.

Izvor: kurir.rs