“Vadila sam mu krv iz usta, vrištala…” – Ceca o kobnom danu kada je izgubila Arkana: Zvonko je utrčao u butik, dala sam mu svoj pištolj

|

Željko Ražnatović Arkan ubijen je na današnji dan, 15. januara 2000. godine, u prestoničkom hotelu “Interkontinental”. Danas se navršava 24 godine od njegove smrti.

Porodica je Arkanu bila prioritet, a svi dobro znaju da je bio u braku sa pevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović. O njihovoj ljubavnoj priči se dosta zna ali s druge strane, neke tajne su zauvek zakopane.

Iako joj je otac pretio da će je se odreći ukoliko se uda za Arkana, Ceca je znala da će ga njeni roditelji zavoleti kada ga budu upoznali. Pevačica nije volela previše da priča o svom privatnom životu i odnosu sa suprugom, ali je povremeno otkrivala detalje koji su mnoge oduševljavali.

Arkan je držao do praznika, bilo nam je sjajno, samo smo se dopunjavali kao par. On je bio presrećan kad su praznici i baš je onako uživao. Ja sam kod moje mame morala sve da znam, kuvanje, pa i oko kuće, svega, ali kad sam se udala za Željka, svanulo mi je. Nisam morala ništa da radim – izjavila je Ceca svojevremeno.

Kobna subota, 15. januar 2000. godine, promenila je živote Cece Ražnatović i njene dece.

Arkan je voleo subotom duže da spava i da onda doručkuje sa porodicom. Kobnog dana, Ceca je bila u hotelu “Interkontinental” gde je trebalo da se nađe sa sestrom Lidijom, u butiku koji su držali. Željko se pojavio nešto kasnije.

Policajac Dobrosav Gavrić prišao je Arkanovom separeu u hotelu, gde je sedeo sa Milenkom Mandićem i Draganom Garićem. Ispalio je Arkanu u glavu tri hica. Sve se desilo nešto posle 17 časova. Već u 19 sati ceo svet je znao da je Arkan ubijen.

Ceca je, dva meseca nakon Arkanovog ubistva, 6. marta 2000. godine, u iskazu koji je dala pred istražnim sudijom do detalja opisala šta se desilo kobnog dana kada je njen suprug ubijen.

“Po dolasku u hotel svi smo otišli u butik “La France”, a pola sata kasnije Željko je izašao da pronađe prijatelja Mandu. Povremeno sam sa sestrom obilazila svoje butike i prolazila pored puža u kojem je Željko sedeo s Mandom i Garićem. U jednom trenutku pored njega je sedeo i Branko Jevtović Jorga, a kad sam sledeći put došla, njega nije bilo. Sela sam malo pored supruga i otišla u “La France”, izjavila je Ceca na sudu 2000. godine i dodala:

“U jednom trenutku u butik je utrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam pištolj jer je on ispalio sve projektile iz svog oružja. Dala sam mu moj valter, ali on nije ispalio nijedan metak. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, a Zvonko je vrištao: “Ubijen je komandant”. Smogla sam snage i otrčala do muža. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom. Videla sam da je Manda na mestu mrtav. Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć, dok sam Željku iz usta vadila krv”, deo je potresne izjave Svetlane Cece Ražnatović.

Izvor: kurir.rs