Miljanin DNK pronađen i na Molotovljevim koktelima koje je pravio dečak ubica? Moguća dva scenarija

|

Danas je nastavljeno suđenje za masovno ubistvo u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, koji je izvršio maloletni Kosta Kecmanović, a u Višem sudu će biti saslušana njegova majka Miljana Kecmanović, kao i radnici streljane u koju je išao dečak ubica.

Miljana prvi put iznosi svoju odbranu, jer u istrazi nije ispitivana, a kako Republika nezvanično saznaje od izvora, ona je negirala krivicu za delo koje joj se stavlja na teret i odgovarala je samo na pitanja tužioca, dok je odbila da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

“Majka dečaka je negirala da je učinila krivično delo koje joj se stavlja na teret. Odgovarala je na pitanja tužioca, ali je besramno odbila da odgovara na pitanja punomoćnika”, naveo je izvor pomenutog portala, i dodao da je u slobodnom izlaganju pričala o skladnoj porodici.

Na suđenju su potvrđena pisanja Republike, a to je da su forenzičari su osim na čauri koja je pronađena pored kabineta za istoriju, biološke tragove Miljane Kecmanović našli i na Molotovljevim koktelima.

Jedno od pitanja namenjenih za majku Koste Kecmanovića tiče se upravo Molotovljevih koktela i činjenice da je njen DNK pronađen na njima i gumicama i da li je upravo ona pravila čepove za njih, jer je na njima i pronađen njen DNK.

Naš izvor je tada istakao da ovo otkriće, istražitelje gnusnog zločina mogu usmeriti u dva pravca: ili da potvrde da je Kosta majci podmetnuo dokaze ili da je čak ona posredno učestvovala u masakru, što bi moglo da promeni i krvično delo za koje se ona tereti.

Forenzičari su nedvosmisleno utvrdili da su njeni tragovi, osim na čauri nađenoj u učionici smrti, otkriveni i na gumici za kosu kojom je Kosta vezivao Molotovljeve koktele, pripremajući zločin.

“Reč je o čistom DNK njegove majke. U praksi, to bi značilo ili da je Kosta namerno i planski uzimao njene gumice za kosu da bi na flašama Molotovljevih koktela ostavio njen trag ili da je, možda, ona pomagala njemu u pravljenju ovih zapaljivih naprava”, objašnjava gore pomenuti izvor.

Izvor: republika.rs