Kesica poznatog začina košta skoro kao kilogram mesa – Kupci ostali bez teksta: Paprenije od ovoga ne može

|

Na društvenim mrežama osvanula je objava sa cenom pakovanja aleve paprike koja šokira brojne građane Srbije. Kako se može videti na fotografiji, 200 grama ovog začina koji se često upotrebljava košta 660 dinara.

Fotografija na kojoj se vidi cena je objavljena na Instagram stranici serbialive_beograd. Brojni građani ovaj začin svakodnevno koriste u ishrani i mnogi smatraju da je cena paprena. Jedan kupac bio je toliko šokiran da je morao da objavi cenu na društvenoj mreži, a komentari nezadovoljnih građana samo se ređaju.

Republički zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o potrošačkim cenama i inflaciji u Srbiji. Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u decembru prošle godine, u odnosu na novembar 2023. godine, u proseku su bile veće za 0,1 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Međugodišnja inflacija iznosila je 7,6 odsto, budući da su za toliko porasle potrošačke cene u decembru u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, dok su u poređenju sa 2022. godinom potrošačke cene u proseku povećane za 12,1 odsto.

Izvor: mondo.rs