Uživo iz Nemačke: Jelena otkrila pravo stanje u toj zemlji – Rafovi sa uljem prazni, kupuju ga i onlajn

|

Jelena Helc, novinarka iz Berlina jutros se uživo uključila u program Kurir televizije i tom prilikom otkrila je kakvo je trenutno stanje u Nemačkoj i kako građani reaguju na novonastalu situaciju.

“Igrom slučaja jedan komšija je konobar i išao je da nabavlja ulje za restoran i baš kaže da je bilo i dalje tih velikih količina ulja, samo na izmaku snage. Tako da će sigurno biti problema sa uljem, pogotovo za siromašnije. Maslinovog ima i dalje, i oni koji žive zdravije i koriste ulje samo za salatu, njima to ni nije problem, oni čak nisu ni primetili da ulja nema”, ispričala je novinarka i dodala da to nije slučaj kada se radi o siromašnijim ljudima i restoranima.

Jelena Helc je istakla da su čak i rafovi sa uljem prazni.

“Restorani i siromašniji ljudi koji ga koriste u problemu su, jer ga nema. Nema ga na rafovima, poslali su mi slike potpuno praznih rafova. Čak smo došli do toga da se ebay-u prodaje ulje po neverovatno mnogo većim cenama. Ako ga ima po ovim manjim, mi to zovemo “turskim radnjama”, onda je cena četiri ili pet evra, što je znatna razlika”, otkrila je Jelena.

Ipak, kako novinarka Helc primećuje, građani u Nemačkoj su smireni jer čvrsto veruju da će ih država zaštititi jer imaju dobar sistem.

“Paralelno sa lopim idu i dobre vesti kako se uvode nove socijalne mere, kako nema mesta za brigu, kako će dobijati novac mesečno koji će nadomešćivati poskupljenje energenata, struje i računa”, završava Jelena Helc iz Berlina.

Izvor: kurir.rs