Uhapšen zbog nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”: Ovako je mladić hteo da dođe do stana – Pao u pidžami na tufnice (FOTO)

|

Beograđanin D. M. (28) lišen je slobode jer se sumnjiči da je u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu – Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Poreskom upravom, lišili su slobode D. M. (28) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo računarska prevara u pokušaju.

Mladić se sumnjiči da je u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a potom i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre, saopštio je MUP.

Njemu je na vrata došla Interventna jedinica 92, a čim je otvorio, ušli su naoružani i sa štitovima. Na snimku se vidi kako mu policija u punoj opremi i sa štitovima upada u stan. Zatekli su ga u pidžami, oborili na pod i stavili lisice na ruke.

Izvor: kurir.rs