Učenik koji je izmakao stolicu profesorki u Trsteniku uhvaćen u više krivičnih dela: Otkriveno šta je sve radio u selu kod Trstenika i na Goču

|

Učenik N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki Mariji S. u Tehničkoj školi u Trsteniku, uhvaćen je u više šumskih krađa.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je predlog za izricanje krivičnih sankcija koje se odnose na ovo krivično delo u produženom trajanju. Prema saznanjima medija, sumnja se da je učestvovao u krađi drva u selu Donja Omašnica, kao i na Goču.

U okviru istog predloga, očekuje se da Viši sud izrekne sankcije i u slučaju incidenta u školi, kada je profesorki izmaknuta stolica, a učenici su mobilnim telefonom snimali i distribuirali ceo događaj putem vibera, tj. prenosili ga uživo putem Instagrama.

Zajedno sa N. Ž. sankcije su za isto krivično delo u saizvršilaštvu zatražene i za I. K. (16), učenika koji je snimao ovo izmicanje stolice i snimak dalje širio na društvenim mrežama.

Treći i najstariji učesnik incidenta, M. M. (18), koji je takođe snimao ovaj događaj, procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštovm u Trsteniku. Pre nego što se donese odluka, čeka se mišljenje niških veštaka o zrelosti osumnjičenog.

N. Ž. i M. M. pohađaju nastavu još uvek, jer vaspitno-disciplinski postupak u školi nije okončan novom odlukom. Po pravilniku koji reguliše ovaj postupak, Nastavničko veće bi ponovo trebalo da se izjašnjava o statusu ovih đaka, a direktor o njihovom predlogu. I. K. se ispisao iz škole dan pre nego da se Nastavničko veće 23. novembra izjašnjavalo o ponašanju učenika.

Izvor: kurir.rs