Svi osuli paljbu po njemu, komentari se neprestano nižu: “Majstor mi je menjao dasku na WC šolji, a naplatio mi je kao da je od zlata”

|

Danas se zanat poput vodoinstalatera, električar ili bilo kakvog drugog majstorskog ili zanatskog posla, veoma dobro isplati. Majstori su sada najisplativije zanimanje, jer su deficitarni na tržištu. Oni danas mogu da zarade i 300.000 mesečno, međutim njihovo znanje i umeće ne cene baš svi.

Upravo je jedna takva priča pokrenula raspravu na društvenoj mreži Tviter, kao i niz komentara koji su se ređali ispod objave.

Jedan čovek požalio se da mu je majstor zamenu daske na WC šolji naplatio nenormalno mnogo, malo manje nego što je čak ona sama koštala. Zaključio je da majstori zarađuju mnogo bolje čak i od doktora!

– Pukla mi WC daska, kupim neku dobru za 5.500 dinara. Zvao sam majstora da mi je zameni. Došla neka zadrigla izbegličina i uzeo mi 3.500 dinara za bukvalno 10 minuta. On može da zaradi 100 evra na sat, a inženjeri i doktori rade za 100,000 – stoji u njegovoj objavi, te je i zaključio “Ko poslednji izađe nek ugasi svetlo”.

A onda je krenula žestoka rasprava o ovome, te su ga mnogi napali i kritikovali zato što to nije umeo da uradi sam.

– Pa ne uzmeš majstora ako ti je mnogo. Prosto je.

– Kakav je taj muškarac koji ne zna da zameni wc dasku…za njih je cena trostruka… – Ja bih uzeo 1.000 za gorivo i 4.000 za ruke, pa opet zovi.

– Pa što kukaš kad nećeš da uprljaš ruke? Došao čovek, odradio svoj posao i u čemu je problem? Vreme provedeno za zamenu ili cena?

– Naišao si na nekog prostog majstora, neškolovanog, koji ti je naplatio regularnu cenu. Svaki normalni majstor naplatio bi ti i porez na glupost i bezobrazluk i ekstra porez na neosnovani osećaj više vrednosti, a dva šrafa ne umeš da zavrneš sam.

– Trebalo je 10 soma da ti naplati jer si snob kome je teško da odvrne i zavrne dva šrafa tim školovanim rukama.

– Za zamenu daske na wc solji? Trebao je da ti uzme 35.000

– Pih, nije to ništa. Meni je majstor uzeo 5000 a nije ni došao.

Ljudi su uglavnom bili na strani majstora, te su se komentari nastavili.

– Ne razumem šta je taj čovek majstor kriv? Zvali ste ga lično vi da uradi posao i sigurno ste prihvatili cenu rada.

– Ne može da se zaradi 100€ na sat, nas što ne znamo, ili prepuštamo stručnim licima da ušrafe 2 šrafa ima puno, ali smo ravnomerno raspoređeni po planeti. Pa majstorima treba vremena da dođu do mušterije. Inače mnogo sam skuplje plaćao ono “ja ću, i šta može poći po zlu”

– 5.500 za dasku…. Dobro si prošao, ja pred novu godinu dasku platio 7250 dinara na sniženju a majstor uze 5K dinara bez blama i častio ga još i crvenu.

Izvor: kurir.rs