Stiže novac od države – Ministarstvo spremilo blizu 15 milijardi dinara: Pogledajte da li se nalazite na spisku za isplatu

|

Ministarstvo poljoprivrede najavilo je isplatu svih zaostalih sredstava koja se odnose na zahteve poljoprivrednih proizvođača iz prethodne godine, što iznosi oko 15 milijardi dinara.

Agroanalitičar Goran Đaković za Tanjug kaže da je to „važna odluka države“, jer su poljoprivrednici bili u veoma nepovoljnom položaju. Ministarstvo je objavilo da će dodatnih 15 milijardi dinara biti isplaćeno tokom februara.

Đaković ocenjuje da je to „zaista lepa vest za sve poljoprivredne proizvođače i korak ka uspostavljanju trajnog poverenja između države i poljoprivrednih proizvođača“.

„Naročito u ovom trenutku kada se u svetu dešavaju tektonske promene i kada svakog dana imate neke turbulencije na tržištu. To će dati dodatni podsticaj ljudima koji se bave poljoprivredom da tim poslom nastave da se bave“, rekao je Đaković.

On dalje ističe da je od posebne važnosti da stočari dobiju svoje subvencije, kako stočarstvo ne bi nastavilo da propada.

„Država želi da pomogne stočarima da unaprede i osavremene proizovodnju, s obzirom da je budućnost u stočarstvu, kao i u većim farmama“, naveo je Đaković i dodao da uvođenjem novog informacionog sistema eAgrar, koji treba da počne sa radom na proleće više neće biti potrebni ovakvi potezi, jer će sistem omogućiti isplatu sredstava godinu za godinu.

Izvor: telegraf.rs