Stiglo na naplatu: Australija će morati da plati ogromnu sumu novca zbog proterivanja Đokovića

|

Prema zvaničnim podacima, Australija je za “proterivanje” Đokovića izdvojila 360.000 dolara, ali da to nije konačna suma, odnosno da će troškovi verovatno još narasti.

Ogromnu sumu novca će morati da izdvoji Odeljenje za unutrašnje poslove Australije, a to se odnosi na prvo suđenje na Federalnom sudu na kome je Novak Đoković pobedio državu i dobio dozvolu da ostane u Australiji.

Posle toga, najboljem teniseru sveta ipak je poništena viza odlukom ministra, dok njegova žalba nije usvojena i cenu tih pravnih troškova snosi Srbin. Australijanci su poručili da će stupiti u kontakt sa advokatskim timom Novaka Đokovića i dogovoriti se kako će troškovi suđenja biti isplaćeni.

Nakon dugog ćutanja, Novak je progovorio o jedanaestodnevnoj drami koja se odigrala u Australiji:

“Bio sam zaista razočaran i tužan načinom na koji se sve završilo po mene u Australiji. Greška u viznoj dekalaraciji nije namerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar u Ministarstvu za imigraciju u Australiji. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu”, zaključio je Novak.

Izvor: alo.rs