Srbin nadmudrio “Oko sokolovo”: Posle njegovog poteza više nećete verovati ni svojim očima

|

Društvenim mrežama munjevito se širi snimak koji razotkriva još jednu grešku u sistemu „Oko sokolovo“ – jednostavan trik dovoljan je da napravi zabunu i pošalje kaznu na pogrešnu adresu. Naime, TikTok korisnik koji se predstavlja kao Đura pokazao je kako uz samo malo parče crne samolepljive trake može da „zamaskira“ tablice na svom automobilu.

Veliki broj vozača na svoje registarske tablice stavlja maske, papire i razna druga “pomagala” ne bi li sakrili oznake na automobilima u cilju da izbegnu kazne, bilo za parkiranje ili kad učine saobraćajni prekršaj. Međutim, ovakav vid prevare se odmah vidi jer su “pomagala” lako uočljiva.

Jedan Beograđanin dosetio se trika zbog kojeg Oko sokolovo ne može da ga kazni. Kako se vidi na snimku on je na svoju tablicu zalepio mali komad crne trake i slovo C pretvorio u O, tako da se kazna za parking ili saobraćajni prekršaj piše za pogrešnu registraciju.

Njegova ideja privukla je veliku pažnju na TikToku gde je i objavljen snimak koji možete videti OVDE. “Srbin opet pobedio Oko sokolovo“, jedan je od komentara. Postavlja se pitanje koliko bi ovakav vid prevare mogao da iskomplikuje rad nadležnih službi i da napravi problem građanima.

Izvor: nova.rs