Samohrana majka jedanaestoro dece pokazala kako se u njihovom domu spremaju novogodišnji paketići: Originalno i jeftino

|

Za Maju Kovačević (41) iz sela Vrdila kod Kraljeva zna cela Srbija. Hrabra samohrana majka jedanestoro dece nagrađena je ove godine Sretenjskim ordenom, a sada priča o temi koja ovih dana interesuje svakog roditelja- pripremi novogodišnjih paketića i porodičnoj proslavi praznika.

“Proslavićemo Novu godinu na naš tradicionalni način- zajedno. Praznici su za nas simbol ljubavi, porodice, jedinstva. A s obzirom na to da traje božićni post, spremamo posnu trpezu. Jelku smo svi ukrašavali, taj običaj mnogo volimo i trudimo se da sve izgleda baš lepo”, kaže nam Maja, mama Milice (17), Miloša (16), Milana (14, 5), Mihaila (13), Radoša (11), Ratka (10), Ružice (9), Miodraga (8), Nikoline (7), Jovana (5) i Đorđa (4).

Maja kaže da će joj sva deca pomoći u pripremi hrane, a naročito sinovi Mihailo i Milan koji je ove godine krenuo u srednju ugostiteljsku školu:

“Ako Bog da, biće kuvar. On i Mihailo mi, tradicionalno, pomažu u spremanju praznične trpeze”, kaže hrabra majka.

“To su pokloni ljubavi, nije bitno šta darujemo, poklon ne mora da bude skup, važna je suština darovanja”, napominje i kaže da se u njenoj kući spremaju i novogodišnji i božićni paketići.

“Izvlačili smo ove godine papiriće sa imenima pa smo tako odlučili ko će kome pokloniti nešto. Deca nemaju neke posebne želje, kao i svi mališani, samo da bude što više slatkiša”, kaže Maja i ističe da su joj prijatelji pomogli da se njena knjiga i CD sa crkevnim pesmama, koje izvodi ona ali i njena deca, prodaju i u našoj zemlji i u inostranstvu.

Maja ističe da je Božić u njenoj kući poseban dan koji se čeka sa velikom radošču. Kovačevići poštuju običaje i za Badnje veče i za sam praznik. Spremiće se česnica, tražiti novčić koji donosi sreću i zdravlje…

Ova mama nam kaže da će ona i deca postiti ceo post.

“Kako su stariji, primećujem da im je Božić sve važniji. Ono o čemu sam maštala kao mala, postaje stvarnost, da nas ima što više, da se volimo i da ništa na ovom svetu ne bude jače od porodice”, naglašava Maja.

Ova hrabra i požrtvovana majka decu uči koliko je ljubav bitna.

“To je ono o čemu im najčešće pričam, da se vole i znaju važnost molitve”, dodaje i poručuje čitaocima: “Želim im srećne novogodišnje i božićne praznike. Da naša srca budu kao vitlejemska pećinica u kojoj je Gospod rođen, topla, puna ljubavi i mira. Da volimo, oprostimo i budemo sunce koje će obasjavati sve one koje nam je Gospod poverio na čuvanje”.

Izvor: zena.blic.rs