RHMZ izdao hitno upozorenje zbog vremenskih nepogoda: Jedan okrug u Srbiji zahvatiće kiša, vetar i grad

|

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je danas hitno upozorenje za područje Kolubarskog okruga zbog vremenskih nepogoda. U narednih sat vremena na području Kolubarskog okruga očekuje se veća količina padavina, jak vetar i kratkotrajna pojava grada, stoji na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

„Danas promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 mm za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom“, stoji u upozorenju.

RHMZ je najavio u 15 časova da se u narednih sat vremena u Vojvodini, na zapadu i jugozapadu zemlјe očekuje lokalna pojava kiše i kratkotrajnih plјuskova praćenih grmlјavinom i jakim vetrom.

Inače, narandžasti meteoalarm danas važi za najveći deo naše zemlje, dok je u Bačkoj, ali i na jugu Srbije, na snazi žuti meteoalarm.

Inače, RHMZ je upozorio ranije danas na vremenske nepogode sa većom količinom padavina, grad i olujni vetar. Da se danas menja vreme i da nas očekuju nepogode najavljeno je sinoć.

Izvor: nova.rs