Radno vreme za Dan državnosti: Pošte će dežurati, a prevoz po nedeljnom redu vožnje

|

Neradni dani u Srbiji za Dan državnosti su 15. i 16. februar. Dežurne apoteke, koje inače rade od 24 sata, biće otvorene i tokom praznika, kao i veliki trgovinski lanci.

Svi koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Srbije, na Dan državnosti radiće po ustaljenom radnom vremenu 15. i 16. februara. Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana – hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i drugi, takođe će imati redovno radno vreme.

Na dan državnog praznika Sretenje dežuraće 68 pošta u Srbiji, dok će Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“ raditi non-stop, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima. Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, kao i u turističkim centrima, na Zlatiboru i Кopaoniku.

Otvorene će biti i pošte u „Univereksport“ objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru. Svi tržni centri u Beogradu, multipleks bioskopi i prodavnice u tržnim centrima radiće kao i svakog drugog radnog dana.

Javni gradski prevoz u Beogradu će 15. i 16. februara odvijaće se po nedeljnom redu vožnje. Veletržnica Beograd oba dana državnog praznika će raditi bez prestanka. Gomex prodavnice, Dis, dm, Idea, Lidl, Maxi i Shop’n’Go, Roda marketi, Super Vero i Jumbo, Tempo, Univerexport – radiće uobičajeno.

Izvor: alo.rs