Potez bake zapanjio Srbiju: Unuku od ćerke poklonila 100, a unuku od sina 300 evra – Ima i objašnjenje za svoju odluku

|

Na Balkanskim prostorima odavno je poznato da se najviše voli muško dete i muško unuče. Ako je još “prvo pa muško”, naslednik u porodici ima posebne privilegije. Majke i bake nerado priznaju, naravno da svu decu, odnosno unuke, vole podjednako, ali uvek su ona muška malo jednakija. To potvrđuje i sledeći primer.

“Kaže žena u dve nedelje imala dva krštenja. Krstio se unuk od ćerke i unuk od sina. Unuku od ćerke je poklonila 100 evra, a unuku od sina 300 evra. Na pitanje zašto je jednom detetu dala više kaže: “Pa to mi je unuk od sina”. Srbija, leta Gospodnjeg, 2022″, stoji u jednom tvitu.

Objava je izazvala burne reakcije i otvorila polemiku među korisnicima Tvitera. Mada, kako i ne bi, kada su mnoga deca odrastala osećajući nepravdu zbog odnosa između tih muških “prvorođenih” i ženskih “podređenih”.

“Da sam joj ćerka to bi ujedno bio i poslednji put da nas je videla”, napisala je jedna korisnica.

“I ćerku je verovatno vaspitala od malih nogu da je manje vredna jer je žena”, nadovezala se druga tviterašica.

Zatim je usledio još jedan primer ponašanja sličnog bakinom.

“Komšija dao investitorima neku silnu zemlju. Na svakoj lokaciji dobio po nekoliko stanova i sve odmah ide na sina. Ćerki ni stan! Posle mnogo godina obećao je svojoj unuci da će joj dati jedan stan. Sin se pobunio. Dete nije dobilo ništa! Bukvalno ništa! I to ne krije čovek: “Nije on dužan da daje. Ima ona oca”.

Komentara koji su držali stranu nepravedne bake gotovo da nije bilo. Bilo je tek nekoliko neutralnih koji su istakli da bakina raspodela novca i ljubavi nije naša briga i da bi trebalo da gledamo svoja posla.

Izvor: kurir.rs