Porodica dečaka-ubice pokušava da zaštiti imovinu: Majka danima obilazi notare sa jednim zahtevom, a evo šta traži

|

Od masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” prošlo je više od 40 dana, a porodica dečaka ubice, na čelu sa njegovom majkom M.K, trudi se da na sve načine zaštiti svoju imovinu.

O tome svedoči i činjenica da je M.K., nakon što je njen sin ubio devet svojih vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kako Blic prenosi, krenula da obilazi notarske kancelarije sa jednim ciljem, da prebaci svu imovinu na rođake.

Prema informacijama, majka je dala punomoćje advokatu sa ciljem da pokloni svoju imovinu, tj. da je prebaci na rođake.

– Išla je u nekoliko notarskih kancelarija, ali su je u svakoj odbili – rekao je izvor blizak istrazi.

Pored nje, oko prenosa imovine raspitivao se i dečakov otac V.K. koji je tražio da mu se dovede notar u pritvor, gde je smešten nakon što je njegov sin izvršio masovno ubistvo.

Ali, otuđenje imovine, prebacivanje na druge osobe ili prodaja im je do daljnjeg zabranjena, odlukom Višeg suda u Beogradu.

– Advokat porodica stradale dece je podneo zahtev Višem sudu da se ocu dečaka ubice zabrani da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, a u koje spadaju stan u Beogradu, delovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo. S obzirom i na to da je otac dečaka ubice tražio notara kako bi mu bilo omogućeno da raspolaže svojom imovinom, što znači da može i da je proda, sud je doneo odluku da mu se to zabrani – rekao je izvor.

To znači da V.K. neće moći da proda ništa što je u njegovom vlasništvu dokle god traje istraga, tj. postupak protiv njega. Tek kada bude doneta pravosnažna odluka – on bude osuđen ili oslobođen, on će moći da raspolaže svojim nepokretnostima. V.K. na ovu odluku suda ima pravo žalbe.

Podsetimo, ocu dečaka ubice se na teret stavlja krivično delo – teška dela protiv opšte sigurnosti kojem je zaprećena kazna od 12 godina.

Majka dečaka dala je iskaz u policiji govorivši o ponašanju svog sina na dan zločina, ali i ranijih dana. Ona je rekla da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila decu. Rekla je da čak ni tada nije primetila ništo čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

– Dečak je majci rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao – rekao je izvor koji je upoznat sa slučajem.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. U policiji je rekla da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, pa je odmah otišla do škole, gde je saznala pravu istinu.

Majka je bila izbezumljena, i dalje joj je teško da poveruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima.

Izvor: kurir.rs