“Ponosni na tvoj častan život”: Đokovići objavili čitulju – Ovaj čovek bio je Novakov uzor i oslonac (FOTO)

|

Porodica Đoković 2012. godine ostala je bez Srđanovog oca, a Novakovog dede Vladimira Đokovića. Povodom godišnjice tužnog događaja, juče su objavili čitulju i dirljivom porukom odali počast voljenom članu porodice.

“Dragi ćale i deda, prošlo je jedanaest tužnih godina, ali mi te čuvamo od zaborava, ljubavlju koju si nam pružao i ponosni na tvoj častan i dostojanstven život. Zauvek tvoji: ćerka Jelena, sinovi Goran i Srđan, unuci Vladimir, Stanka, Simona, Sara, Đorđe, Marko i Novak, snaje Dijana i Mirjana, zet Nebojša”, stoji u čitulji.

Naš najbolji teniser Novak Đoković je uvek isticao kako mu je deda Vladimir bio veliki oslonac u životu, te da mu je njegov odlazak jako teško pao.

Skoro da nema čoveka u Srbiji koji nije čuo za deda Vlada i priču kako je svako jutro s Banjice vodio malog Noleta na treninge. Bio je i jedan od glavnih gostiju na svečanom dočeku pred Skupštinom nakon Đokovićevog osvajanja Vimbldona.

Koliko je Novak bio vezan za dedu govori i činjenica da je jedan trofej u Majmiju posvetio baš njemu.

“Želim da posvetim ovu titulu mom đedu Vladu, koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. On je moj heroj i idol. Od malih nogu me je učio da se nikada ne predajem. Trofej u Majamiju je za tebe, moj voljeni Vlado”, poručio je Novak posle osvajanja turnira na Floridi.

Vladimir Đoković rođen je u Zvečanu na Kosovu, ali kada je kao mladić dobio posao u prestonici, preselio se u Beograd, gde je i osnovao porodicu.

Izvor: hellomagazin.rs