Paraćinac za ljubavlju krenuo u Indoneziju: Izgubio je kofer i to će mu zauvek promeniti život

|

Paraćinac Ivan Cerović je pre 12 godina rešio da zbog ljubavi sa interneta sa jednim koferom u ruci sreću potraži u Indoneziji. Kofer je zalutao, ali ga sreća nije napustila. Odšteta zbog izgubljenog prtljaga promenila mu je život. Sada u Indoneziji živi život kakav je samo mogao da sanja.

Umesto “selamat pagi” – domaćinski doček uz licidersko srce i “dobro jutro”. U turističkoj agenciji “Asvinija travel” znaju još poneku srpsku reč. Za to je zaslužan vlasnik, 42-godišnji Ivan Cerović koji po dolasku u Indoneziju pre 12 godina nije mogao ni da sanja da će razviti posao od kojeg će živeti desetak porodica.

Sve je počelo na internetu, gde je, učeći engleski jezik, razmenjivao mejlove sa jednom Indonežankom. Nakon dve godine onlajn veze, spakovao je kofer i rešio da ode kod nje. Test porodice buduće supruge je prošao, ali je morao da prođe i test u društvu. Jedan stranac ne može tako lako da nađe posao – čak i ako nije izbirljiv.

Međutim, poziv sa aerodroma promenio mu je život iz korena.

“Krenete na put, u stvari krenete u novi život i naravno u jednu torbu spakujete sve što vam treba na tom putu. Međutim, meni se desio taj peh da ta torba nikada nije stigla u Indoneziju. Na kraju je došlo do kompenzacije od Džakarta erport servisa koji je napravio grešku i taj novac je bio dovoljan za otvaranje agencije”, priseća se Ivan.

Početak je bio težak. Lokal u kojem je agencija počela da radi bio je, kaže Ivan, nalik šupi.

“Lokacija na kojoj smo počeli jednostavno je bila ono što smo mogli da priuštimo u tom trenutku. Da, bilo je problema, bilo je i smešnih situacija da od zvuka kiše nismo mogli da čujemo gosta sa kojim telefoniramo, pa smo govorili: Mislim da imamo problema sa vezom, nazvaćemo Vas kasnije. Tako je to išlo u početku”, priča kroz smeh.

Od novog posla nije moglo dobro da se živi, pa su razmišljali o povratku u Srbiju. Od te ideje odustao je nakon razgovora sa jednim našim čovekom kojem je pomogao da zameni avio-kartu. Sada, kad je razradio posao, uviđa da bi mu najveća greška bila vratiti se u Srbiju.

Danas agenciju koju vodi Aleksandar preporučuju mnoge ambasade iz našeg regiona, ali i ostala diplomatska predstavništva u Džakarti. Ugostili su brojne poznate ličnosti, među kojima i zvaničnike iz Srbije, glumce, sportiste.

Izvor: espreso.co.rs