Ovog oca osuđuje ceo svet: Prozvali ga jer petorke šeta na povodcu po ulici – zapanjeni njegovim ponašanjem (VIDEO)

|

Otac petoro dece, Džordan Driskel (31), izazvao je burnu reakciju nakon što je na Instagramu podelio snimak na kojem šeta svojih petoro dece na povocu.

Iako povodac koristi kako mu nijedno dete nebi pobeglo, mnogi su ga osudili. Na snimku se vidi kako Džordan drži pet užadi, od kojih je svaki povezan kaišem koji nosi jedno od njegove dece.

Video možete pogledati ovde:

https://www.instagram.com/reel/CgcqMKPA7ks/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d9b361b2-d95a-444d-b26e-5f0088c68ac6

– Kada me ljudi osuđuju jer koristim povodce za svoju decu, kažem im da dođu u mojim cipelama da prošetaju kilometar – napisao je Džordan.

– Bolje sprečiti nego lečiti. Da imam toliko dece, uradio bih isto – rekao je jedan čovek, dok su se mnogi drugi složili: „Sa petoro dece, ovo vam treba. Odgovoran si roditelj’, ‘Pošto je moj dvogodišnjak pokušao da pobegne na ulicu, koristimo i povodac’, ‘Vidiš da ti je bezbednost dece prioritet, bravo tata’, napisali su oni koji veruju da povodci ni na koji način ne štete deci.

Mada, mnogo je više onih koji nisu za ovu metodu i napali su Jordana da se prema deci ponaša kao prema životinjama.

– Oni su ljudi, a ne psi. Kako bi bilo da ih naučite kako da se ponašaju na ulici – glasio je jedan komentar. Hoćeš li ih sledeći put trenirati da vuku sanke, ‘Bilo bi jednostavnije da nemate toliko dece’, kažu drugi.

On je objasnio da su njegova deca radoznala i da vole da trče i istražuju. Konopci pomažu njemu i njegovoj ženi da sačuvaju sopstveni duševni mir i razum.

– Povodci nam omogućavaju da izađemo iz kuće i zabavimo se bez stresa. Imali smo kolica sa pet sedišta, ali je bilo nepraktično. Deca vole da idu u gužvu, a povodac im daje mogućnost da to urade, a da mi imamo kontrolu nad njima – rekao je on.

Dečiji terapeut, Bruk Sproul, rekao je da nijedno istraživanje ne tvrdi da dečiji povodci izazivaju fizičku ili psihičku štetu, pa ih smatra dobrim bezbednosnim rešenjem za roditelje sa više dece, dece sa posebnim potrebama ili čija deca vole da pobegnu čim roditelj skrene pogled. Pedijatar Bendžamin Hofman savetovao je roditeljima da ne koriste povodce zbog rizika od pada.

– Kao pedijatru, nije mi drago što decu na povodcima gledam kao kućne ljubimce. Kao otac troje dece, svestan sam koliko deca mogu biti brza, impulsivna i nepredvidiva. Ono što me brine je da li će se dete zaplesti u povodcu ili ugušiti u slučaju pada. Lično sam video kako roditelji snažno vuku povodac deteta, što je rezultiralo padom. Brine me povrede glave i ekstremiteta. Kao pedijatar, nikada ih ne bih preporučio. Više bih voleo da vidim dete u kolicima nego na povodcu – rekao je za “Good Housekeeping”.

Izvor: kurir.rs