Ovo nije kriza već bezobrazluk: Potrošači zgranuti novom cenom čašice pavlake – Za kratko vreme poskupela duplo

|

Ukoliko živite u Srbiji sigurno ste ovih dana primetili najnovije poskupljenje – mala pavlaka poznate domaće kompanije za proizvodnju mlečnih proizvoda sada staje 97,99 dinara.

“Ovo nije kriza…Ovo je bezobrazluk!!! Čaša od 180g”, napisao je jedan Tviteraš uz priloženu fotografiju ovog proizvoda.

Iznervirani čestim poskupljenjima proizvoda, i drugi potrošači ostavili su brojne komentare na ovu Tviter objavu: “Treba da košta 500 dinara! Tako nam i treba dok se ne probudi ovaj narod ludi..”;

“Danas, kupim jogurt , i to KAO najjeftiniji 179 dinara!!! Posle njega još veće cene… naglas prokomentarišem cenu a prodavačica u toj istoj radnji meni odgovara : “preživećemo komšinice, preživeli smo i gore”… živeće ovaj narod!!! Nema nam spasa!”, komentariše druga Tviterašica.

“Da je samo to! Pre dva dana, pileće belo meso bez kostiju, 900din.”; “Nemaju kontrolu, formiraju cenu dva puta dnevno. “Alavi bezdušnici.”, samo su neki od komentara besnih potrošača.

Cene pavlake u čašicama od 180 mililitara razlikuju se od marketa do marketa, ali i od grada do grada.

Osim stalnog skoka cena, jedan korisnik Tvitera skrenuo je pažnju i na gramažu mlečnih proizvoda koja je do pre nekoliko godina u Srbiji bila veća za 20 grama. 2018. godine proizvođači su počeli da pakuju jogurt u čašice od 180 ml, smanjivši tako 20 grama po čašici.

Smrznuti proizvodi sada teže 350 i 400 grama umesto 500. Isto važi i za pakovanja testenine. Na ovaj način proizvodi poskupljuju pred očima potrošača, koji u prvi mah to ne primećuju, jer većina kupuje po navici, te ne proverava gramažu.

Izvor: espreso.co.rs