Opet kreće nagradna igra “Uzmi račun i pobedi”: Siniša Mali najavio velike promene – Poznato i kada počinje

|

Ministar finansija Siniša Mali je gostujući u jutarnjem programu TV Prva, najavio novi ciklus nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”. Govoreći o novom nagradnom ciklusu igre “Uzmi račun i pobedi“ u gostovanju na TV Prva ministar finansija je istakao da će biti promena koje se ogledaju u tome da će biti izmenjen način učestvovanja.

“Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod. Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena”, najavio je Mali, a saopštilo Ministarstvo finansija.

Ministar je u objavi na svom Instagram profilu precizirao da će nagradna igra početi do kraja godine.

Ovog puta, zahvaljujući e-fizkalizaciji, nagradna igra će biti u potpunosti digitalna, što znači da više nemamo koverte. Budući da sada svaki račun ima QR kod, njegovim skeniranjem, preko posebne aplikacije, postajete učesnik u nagradnoj igri.

“Očekujemo da nagradna igra počne krajem godine, a na vreme ćemo vas obavestiti kada možete da počnete sa sakupljanjem fiskalnih računa. Zajedno se borimo protiv sive ekonomije”, napisao je ministar Mali na svom Instagram profilu.

Nagradnu igru s fiskalnim računima država organizuje od 2017. godine u cilju borbe protiv sive ekonomije. Građani su u kovertama slali fiskalne račune, a srećni dobitnici nagrađivani su stanovima, automobilima i drugim vrednim nagradama.

Izvor: prva.rs