Seka “pecnula” preduzetnicu koja predlaže mladima da rade bez plate godinu dana: Postavila joj je samo jedno pitanje

|

Vlasnica poznatog kozmetičkog brenda u Srbiji, Olgica Samoilović, gostovala je nedavno u jednom podkastu i svojom izjavom izazvala haos u javnosti. Ona je tada istakla da mladi treba da rade i do godinu dana bez plate, ako im se ukaže šansa u dobroj firmi.

https://x.com/poslednjilet/status/1791370885753876983

“Ako vam se negde ukaže prilika da radite, u nekoj dobroj firmi, bez plate – idite i radite bez plate. To je ono što sam ja pre neki dan studentima kojima sam držala jedno predavanje rekla: Radite bez plate godinu dana. Nemojte odmah da mislite da ste vi bogom dani. Vi ste došli na posao, vi odmah pitate kolika vam je plata. Tako neko kad mi dođe, meni odmah nije dobro, odmah pitam: “Dobro, a šta ti znaš da radiš? Gde si ti radio? Koje je tvoje iskustvo?” Znači, ne znaš ništa, te, stoga, vrati se na početak”, rekla je Olgica.

Posle brojnih komentara i rasprava na ovu temu, pevačica Seka Aleksić se oglasila i rekla svoje mišljenje.

“Radite bez plate godinu dana! Gospođo, gde ste Vi radili bez plate?! Koja tačno kompanija? Jako bih volela da znam ime, jako!”, napisala je Seka uz snimak koji je uzburkao javnost.

Tim povodom se oglasila i sama Olgica, gde je njena poruka, kako kaže, bila da mladi treba da pristanu na to da uče, da stiču nova znanja, ali da je to izvučeno iz konteksta.

“Ja sam prosto frapirana, ova dva dana sam doživela internet nasilje bez potrebe. Toliko uvredljivih komentara, vređaju moju porodicu, decu, pišu najgore stvari… Moja rečenica se odnosila na to da sam u nekom momentu svog života, kad sam počinjala, pristala da radim pod uslovima koji nisu bili sjajni, ali je to znanje donelo mogućnost da kasnije otvorim svoju firmu, apsolutno ništa drugo”, objasnila je Samoilovićeva.

Izvor: telegraf.rs