Ovo je Đorđe iz Smedereva koji je aktivirao eksploziv: Stanari mu dugovali 7.000 evra, pa promenili bravu

|

Đorđe A. (57), aktivirao sinoć je u zgradi u Smederevu aktivirao eksploziv i razneo se. Tom porilikom povređeni su brat i sestra, Nikola P. (25), koji će najverovatnije trajno ostati bez vida na jedno oko i Miljana P. (22), koja je prošla sa lakšim povredama.

Kako kažu komšije za Kurir, Đorđe A. je imao velike probleme sa stanarima i stanom u kojem je i aktivirao eksploziv.

“On je bio žrtva, a ispao je zločinac! Od svog poštenog programerskog posla je kupio taj stan u centru a živeo je u ovoj skromnoj kući”, otkrio je prvi komšija i dodao:

“Pre deset godina je kupio tu garsonjeru, a pre tri godine je uselio tu porodicu koja je na početku plaćala kiriju. Međutim ubrzo su promenili bravu i čovek nije mogao da uđe u svoj stan”, kaže komšija.

Kako dalje navodi, Đorđe se žalio da ne zna šta da radi jer ne može da uđe u stan i da naplati kirije.

“Ostali su mu dužni 7.000 evra i žalio se i policiji i prijavljivao ih je. Računi su na njegovo ime, a oni ih nisu plaćali pa su čak izvršitelji dolazili kako bi mu plenili imovinu. Ne znam da li su mu tada nešto uzeli, ali je čovek zbog tih neplatiša bio očajan”, kaže komšija i dodaje da je verovatno sada poludeo i to uradio.

“Ne opravdavam što je uradio i svi smo se začudili odakle mu toliki eksploziv. Jezivo, ali taj čovek je uzeo pravdu u svoje ruke”.

S druge strane komšije kažu i da je bio čudak i psihički bolestan.

“Živeo je sam, ranije je davno bio oženjen ali se razveo. Strašno je to što je uradio, ali svi pričaju da ga je muka naterala da sam reši problem. Ljudi, ti stanari su ga tukli, omalovažavali i to sve u njegovom stanu. Na svu sreću izbegnuta je veća tragedija”, kažu komšije.

Izvor: kurir.rs