Ovakvih olakšica nije bilo do sada: Od septembra će jedna stvar biti potpuno besplatna – Velika grupa ljudi će odahnuti

|

Svi đaci osnovnih i srednjih škola u Beogradu dobiće komplet besplatnih udžbenika na poklon od svog Grada, počevši od septembra 2023. godine.

Po prvi put grad Beograd će obezbediti komplete besplatnih udžbenika za sve prestoničke učenike, gde se još jednom pokazuje da Grad sprovodi politiku „Brige o ljudima“, za koju je i sam gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, ranije govorio da je okosnica politike ove Gradske uprave.

“Grad Beograd je odlučio da obezbedi novac za udžbenike za sve beogradske učenike i da tako rastereti budžete svojih sugrađana. Smatramo da je to izuzetno važna stvar koja će suštinski da pomogne roditeljima, jer odgovorna Gradska uprava treba da vodi brigu o svojim građanima”, poručio je Šapić.

Na ulazima svih beogradskih osnovnih i srednjih škola stoje obaveštenja od strane gradske uprave o besplatnim kompletima udžbenika koje Grad obezbeđuje a bitan je i podatak da će svi đaci osnovnih i srednjih škola u Beogradu i ubuduće dobijati besplatne udžbenike.

Budžetom Grada Beograda za 2023. godinu biće obezbeđena sredstva za sve važne odluke koje se prvi put realizuju u Beogradu. Još jedna važna odluka je da, osim besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, beogradski vrtići za svu decu budu, takođe, besplatni.

Izvor: kurir.rs