Ovako će se danas kretati oluja iz sata u sat: Prvi na udaru zapadni deo Srbije

|

Prethodne večeri Srbiju je sa zapada zadesio jak udar superćelijske oluje, a prema svim prognozama novo razorno nevreme očekuje se i danas. Sinoć je nebo nad Beogradom postalo usijano od munja, Novi Sad je razoren, a jedan dečak je nažalost izgubio život usled strujnog udara.

Snažan pljusak je oterao ljude sa ulica, koje su ostale sablasno prazne, a vetar je lomio drveće, kranove, bandere.

RHMZ je najavio da je upaljen crveni meteoalarm za određene delove Srbije – Šumadiju, Pomoravlje i Zapadnu Srbiju. On označava da je vreme vrlo opasno, te da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave.

Kako će se danas kretati oluja po satima pogledajte na slikama u okviru teksta. Prema podacima meteo radara, nevreme će najpre zahvatiti zapadni deo Srbije, da bi se kasnije premeštalo ka centralnim i istočnim delovima zemlje.

U večernjima časovima (oko 21h) nevreme stiže na severozapad Srbije. Protutnjaće Vojvodinom, a potom se seli na susedne Rumuniju i Bugarsku.

Iako je jutro u Beogradu svežije i ponegde sunčano, posle podne biće promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa slabim do umerenim severozapadnim vetrom.

Međutim, uveče i tokom noći očekuje se nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom, kao i uslovima za nepogode sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom, ponegde i gradom. Temperatura će se kretati od 19 do 29 stepeni.

Izvor: alo.rs