Ovakav nas kraj februara očekuje: Meteorolog najavio pravi rolerkoster, u jednom danu 20 stepeni, sutradan sneg

|

Meteorolog Ivan Ristić objavio je kakvo nas vreme očekuje do kraja februara i saopštio da će se u noći između petka i subote oblačnost, koja je ponegde praćena kratkotrajnom kišom, premeštati preko naše zemlje.

– U subotu će tokom jutra doći do razvedravanja u celoj našoj zemlji, pa će veći deo dana biti vedro i sunčano vreme. Duvaće slab i umeren zapadni vetar, a u Timočkoj krajini pojačan koji će u poslepodnevnim satima biti u slabljenju. Minimalne temperature biće od 2°C do 7°C, a maksimalne temperature od 14°C do 20°C. Ovo će i biti jedan od najtoplijih dana do kraja februara – rekao je Ristić i još dodao:

– U nedelju će biti umereno oblačno i relativno toplo vreme. U večernjim satima nam sa severa stiže jače naoblačenje sa kišom, a na visokim planinama sa snegom, pojačanim severozapadnim vetrom i manjim padom temperature. Očekivane minimalne temperature biće od 3-6°C, a maksimalne dnevne od 14°C do 18°C.

Meteorolog je rekao i da će u ponedeljak biti pretežno oblačno i malo svežije vreme, sa povremenom kišom, a na visokim planinama susnežicom i snegom.

– Prestanak padavina moguć je najpre na severu u jutarnjim časovima, a do kraja dana i u ostalim delovima zemlje. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura biće u manjem padu i kretaće se od 8°C do 12°C. Od utorka, 21. februara do petka, 24. februara, vreme će se opet stabilizovati, sa smenom sunca i oblaka i porast najviših dnevnih temperatura, koje će opet biti između 14°C do 18°C. Duvaće slab i umeren južni vetar – izjavio je Ristić:

– Od naredne subote biće promenljiv period sa češćim padavinama, kišom u nižim, a sunežicom i snegom u planinskim predelima. Vetar će biti u skretanju na umeren severozapadni. Temperatura će biti u postepenom padu, a krajem februara najviša dnevna iznosiće izmedu 5°C i 10°C.

Izvor: kurir.rs