Otkriveno ko će biti novi ministar informisanja: Nakon što je Jadranka Joksimović odbila tu funkciju, SNS doneo odluku

|

Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu biće novi ministar informisanja u Vladi Srbije. Ovo je odluka Srpske napredne stranke nakon što je ovo mesto ostalo upražnjeno nakon što je Jadranka Joksimović odbila da bude ministarka.

Jovanović je diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Iza njega je 20 godina rada u Telekomu i Pošti Srbije gde je u kontinuitetu poslednjih 14 godina bio u najvišem bordu direktora odgovoran za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj. U periodu 2014–2016. godine, kao član i koordinator Izvršnog odbora Pošte Srbije. Od aprila 2017. godine radio je kao savetnik za elektronsku upravu u Kabinetu Predsednika Vlade.

Mihailo Jovanović je član Inženjerske komore Srbije sa licencama odgovornog projektanta i odgovornog izvođača telekomunikacionih mreža i sistema.

Dobitnik je nagrade Ministarstva za nauku, tehnologije i razvoj Vlade Republike Srbije 2002. godine na javnom pozivu “za najbolјe mlade istraživače i naučnike koji su svojim angažovanjem dali doprinos razvoju nauke i tehnologije, promenama u zemlјi, kao i započetim reformama; koji su ostali u zemlјi i svojim angažovanjem doprinose njenom sveukupnom bržem razvoju i povezivanjem sa svetom”.

Inače, ova funkcija ponuđena je prethodnoj ministarki za evropske integracije Jadranki Joksimović, koja je uz obrazloženje da ne želi “utešne” funkcije, odbila ponudu. Nakon toga, SNS je odlučio da na to mesto postavi upravo Mihaila Jovanovića.

Izvor: nova.rs